Φιάλες Υγραερίου

Προϊόντα φιαλών υγραερίου-προπανίου Coral Gas

Σε εμάς θα βρείτε τις νέες φιάλες της Coral Gas με τη βαλβίδα ασφαλείας FLV (Flow Limiter Valve).

H βαλβίδα με περιοριστή ροής (Flow Limiter Valve – FLV) διαθέτει ειδικό προστατευτικό μηχανισμό, ο οποίος είναι τοποθετημένος εσωτερικά της στρόφιγγας και περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τηv εναπομένουσα ροή του υγραερίου από τη φιάλη σε περίπτωση μεγάλης διαρροής στο δίκτυο καθώς και σε περίπτωση εμπλοκής της στρόφιγγας σε ανοικτή θέση (σπασμένα πειράκια από εσφαλμένο χειρισμό με κλειδί ή σφυρί). Με τον τρόπο αυτό η φιάλη της Coral Gas με βαλβίδα FLV προστατεύει τον καταναλωτή (ιδιώτη και επαγγελματία) από ανεξέλεγκτη διαρροή υγραερίου στις παραπάνω περιπτώσεις και του δίνει το χρόνο να αντιδράσει με μεγαλύτερη ασφάλεια.

i Η βαλβίδα με περιοριστή ροής (FLV), κυκλοφορεί ήδη εδώ και πολλά χρόνια στη Γαλλία, χώρα με την μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξειδίκευση στον τομέα του εμφιαλωμένου υγραερίου, φέρει δε πιστοποίηση ‘π’ και κατασκευάζεται σύμφωνα με τα αντίστοιχα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EN 13153, EN 13175, 99/36/EEC).
Φιάλη υγραερίου 10 κιλών
Φιάλη υγραερίου coral gas 10 κιλών
Φιάλη 10 κιλών με βαλβίδα ασφαλείας FLV. Προορίζεται για διάφορες οικιακές χρήσεις (μαγείρεμα, θέρμανση, ψήσιμο, BBQ, κλπ)
Φιάλη προπανίου 10 κιλών
Φιάλη προπανίου coral gas 10 κιλών
Φιάλη προπανίου 10 κιλών με βαλβίδα ασφαλείας FLV. Κατάλληλη για ΒΒQ και για επαγγελματική χρήση.
Φιάλη προπανίου 13 κιλών
Φιάλη προπανίου coral gas 13 κιλών
Φιάλη προπανίου 13 κιλών με βαλβίδα ασφαλείας FLV. Κατάλληλη για επαγγελματική χρηση (ομπρέλες θέρμανσης, μονώσεις ταρατσών, καφενεία κλπ)
Φιάλη προπανίου 25 κιλών
Φιάλη προπανίου coral gas 25 κιλών
Φιάλη προπανίου 25 κιλών με βαλβίδα ασφαλείας FLV. Κατάλληλη για καταστήματα μαζικής εστίασης (ψητοπωλεία,πιτσαρίες,ταβέρνες κα), κατάλληλη για κεντρική θέρμανση οικιών όπου διαθέτουν αναμονή για μελλοντική σύνδεση με φυσικό αέριο (απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει ο λέβητας φυσικού αερίου ή υγραερίου)

Φιάλες υγραερίου: Τιμές

Θέλοντας να προσφέρουμε τα μέγιστα στους πελάτες μας προσπαθούμε να έχουμε τις καλύτερες και πιο ανταγωνιστικές τιμές φιαλών υγραερίου στην αγορά.

Το υγραέριο όπως όλα τα καύσιμα δεν έχει σταθερή τιμή, η τιμή του μεταβάλλεται σχεδόν καθημερινά από τα ελληνικά διυλιστήρια και επομένως από τις εταιρείες εμφιαλώσεων υγραερίου.

Τιμές εγγύησης φιαλών υγραερίου-προπανίου

Αγοράζετε για πρώτη φορά φιάλη και δεν έχετε κενή για επιστροφή;

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις τιμές:

 • Φιάλη υγραερίου 10 κιλών (κενή) Τιμή εγγύησης 19,40 ευρώ
 • Φιάλη προπανίου 13 κιλών (κενή) Τιμή εγγύησης 27,30 ευρώ
 • Φιάλη προπανίου 25 κιλών (κενή) Τιμή εγγύησης 38,85 ευρώ

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με τις τιμές φιαλών υγραερίου καθώς και για προσφορά προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας.

Εγγυήσεις φιαλών υγραερίου

Πόσο γεμάτη πρέπει να είναι η φιάλη

Tο υγραέριο διαστέλλεται με τη θερμοκρασία. H πίεση μπορεί έτσι να αυξηθεί πολύ στο εσωτερικό της φιάλης. Για να αποφευχθεί αυτό, δεν τις γεμίζουν πάνω από το 80% της χωρητικότητάς μας. Για τον ίδιο λόγο, γεμίζουμε τις φιάλες μόνο στις εγκαταστάσεις μας και ποτέ σε παράνομα εμφιαλωτήρια ή σε πρατήρια υγραεριοκίνησης (autogas). Mετά από όλα τα τεστ, τις σφραγίζουμε με πλαστική τάπα ασφαλείας και με ταινία ασφαλείας. Έτσι έχετε και την ασφάλεια και την ποσότητα που εγγυάται η εταιρία.

Πως γίνεται η σύνδεση της φιάλης

 • Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης της συσκευής (σόμπα, κουζίνα κ.λπ.) είναι κλειστός.
 • Βεβαιωθείτε ότι η στρόφιγγα (βαλβίδα) της κενής φιάλης είναι κλειστή.
 • Αποσυνδέστε την κενή φιάλη.
 • Αλλάξτε τη φλάντζα στο ρακόρ σύνδεσης της φιάλης.
 • Βεβαιωθείτε ότι η στρόφιγγα της γεμάτης φιάλης >είναι κλειστή.
 • Αφαιρέστε την ταινία και το πώμα ασφαλείας και συνδέστε τη γεμάτη φιάλη.
 • Ελέγξτε αν ο ρυθμιστής συνδέεται καλά με τον ελαστικό σωλήνα και βεβαιωθείτε ότι ο ελαστικός σωλήνας δεν έχει φθαρεί.
 • Ανοίξτε τη βαλβίδα της γεμάτης φιάλης και ελέγξτε με σαπουνάδα για διαρροές στα σημεία σύνδεσης (ποτέ με φλόγα).
 • Σε περίπτωση ενεργοποίησης της βαλβίδας FLV, πραγματοποιήστε όλους τους απαραίτητους ελέγχους στεγανότητας στο δίκτυο και τη συσκευή και στη συνέχεια κλείστε τη στρόφιγγα εντελώς και μετά ανοίξτε την ξανά.

Διάρκεια φιάλης υγραερίου-προπανίου

Αυτό προφανώς εξαρτάται από το είδος και τη χρήση της συσκευής. Για παράδειγμα όταν μαγειρεύετε για 3 ή 4 άτομα, καταναλώνετε 30 με 70 gr την ώρα. Ανάλογα με το περιεχόμενο της φιάλης σας (μίγμα 10 kg, προπάνιο 13 ή 25 kg), είναι εύκολο να υπολογίσετε τη διάρκειά της.

Ιδιότητες υγραερίου

Ο όρος υγραέριο αναφέρεται σε οποιοδήποτε προϊόν αποτελείται κατά βάση από μίγμα κάποιων από τους ακόλουθους υδρογονάνθρακες: προπάνιο, προπένιο (προπυλένιο), κανονικό βουτάνιο, ισοβουτάνιο, ισοβουτυλένιο, βουτένιο (βουτυλένιο) και αιθάνιο. Είναι προϊόν μεγάλης θερμικής αξίας και εύκολο στη χρήση του νοουμένου ότι γνωρίζετε πως θα το χρησιμοποιείτε.

Ο ατμός του υγραερίου είναι βαρύτερος από τον αέρα, αυτή η ιδιότητα είναι σημαντική για την ασφάλεια. Το αέριο από οποιαδήποτε διαρροή κατακάθεται κοντά στο έδαφος και συγκεντρώνεται στις χαμηλότερες περιοχές καθιστώντας δυσκολότερη τη διασπορά του. Συνεπώς, το υγραέριο δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεται ή να χρησιμοποιείται σε υπόγειους χώρους.

Όπως και το φυσικό αέριο του δικτύου, το υγραέριο είναι εντελώς άοσμο, ωστόσο, σε αυτό προστίθεται μια οσμογόνος ουσία (αιθυλομερκαπτάνη ή διμεθυλοσουλφίδιο, ώστε να καταστεί δυνατή η ανίχνευση του αερίου μέσω της όσφρησης, σε συγκεντρώσεις μικρότερες από το 1/5 του κάτω ορίου ανάφλεξης) πριν τη διάθεσή του στην κατανάλωση, με σκοπό τη διευκόλυνση του εντοπισμού των διαρροών.

Σε μερικές περιπτώσεις όμως, όπου η οσμογόνος ουσία είναι βλαπτική για ορισμένη παραγωγική διαδικασία ή δεν εξυπηρετεί σαν προειδοποίηση, δεν προσδίδεται στο υγραέριο οσμή (το άοσμο π.χ. χρησιμοποιείται σαν προωθητικό αέριο).

Το υγραέριο είναι εύφλεκτο στον αέρα και, αν και δεν είναι τοξικό, σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει ασφυξία. Λόγω της ταχείας εξαερίωσης της υγρής φάσης και της συνακόλουθης πτώσης της θερμοκρασίας, το υγραέριο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα αν έρθει σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα. Οι χειριστές πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτικά μέσα όπως γάντια και γυαλιά, εάν είναι ενδεχόμενο να εκτεθούν σε τέτοιες βλαπτικές επιδράσεις.

Η θερμοκρασία ανάφλεξης του υγραερίου στον αέρα είναι γύρω στους 500° C, χαμηλότερη από την αντίστοιχη θερμοκρασία για το φυσικό αέριο, αλλά απαιτείται περισσότερη ενέργεια για την ανάφλεξη.

Η θερμιδική αξία του υγραερίου είναι περίπου 2,5 φορές υψηλότερη από την αντίστοιχη του φυσικού αερίου, πράγμα που σημαίνει ότι παράγεται περισσότερη ενέργεια από την ίδια ποσότητα αερίου.

Το υγραέριο είναι χημικά δραστικό και προκαλεί τη φθορά του φυσικού καουτσούκ και ορισμένων πλαστικών. Με το υγραέριο πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά εξοπλισμός και εξαρτήματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό.

Συμβουλές Ασφαλείας φιαλών υγραερίου

 • Μην αποθηκεύετε τις φιάλες σε υπόγεια ή κλειστούς χώρους, το υγραέριο είναι βαρύτερο από τον αέρα και συγκεντρώνεται στα χαμηλότερα σημεία δημιουργώντας εύφλεκτο μίγμα. Αποθηκεύετε τις φιάλες σε χώρους με καλό εξαερισμό, μακριά από φλόγες, ηλεκτρικές συσκευές και πρίζες.
 • Μην αποθηκεύετε ποτέ τις φιάλες κοντά σε εστίες θερμότητας ή εκτεθειμένες άμεσα στον ήλιο.
 • Χρησιμοποιείτε πάντοτε ελαστικούς σωλήνες που έχουν σχεδιαστεί για χρήση με το υγραέριο. Ο ελαστικός σωλήνας πρέπει να έχει μέγιστο μήκος 2 μέτρα, με σφιγκτήρες και στα δύο άκρα. Οι ελαστικοί σωλήνες πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 2 χρόνια, καθώς φθείρονται με τον καιρό.
 • Όταν χρησιμοποιούνται, όλες οι φιάλες πρέπει να εξοπλίζονται με ρυθμιστές πίεσης που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για προπάνιο ή βουτάνιο, για τον έλεγχο της πίεσης όταν η θερμοκρασία αλλάζει. Χρησιμοποιήστε τον κατάλληλο ρυθμιστή για τον τύπο του υγραερίου που χρησιμοποιείτε.
 • Ακολουθείτε πάντοτε τις οδηγίες που παρέχονται κατά τη σύνδεση του ρυθμιστή πίεσης στη φιάλη και μην ανοίξετε τη βαλβίδα της φιάλης ή του ρυθμιστή πριν ο ρυθμιστής πίεσης να συνδεθεί καλά.
 • Να βεβαιώνεστε πάντοτε ότι η βαλβίδα της φιάλης έχει κλείσει καλά πριν αφαιρέσετε την πλαστική τάπα ασφαλείας.
 • Μην καπνίζετε ποτέ κατά τη σύνδεση του εξοπλισμού και όταν ελέγχετε για την ύπαρξη διαρροής μη χρησιμοποιείτε φλόγα.
 • Ελέγχετε το δακτύλιο του ρυθμιστή πίεσης ή της βαλβίδας πριν από τη σύνδεση κάθε νέας φιάλης. Αν το λάστιχο μοιάζει να έχει φθαρεί ή να έχει καταστραφεί, αντικαταστήστε το ή επικοινωνήστε με τον προμηθευτή σας.
 • Η φιάλη πρέπει να τοποθετείται πάντοτε σε όρθια θέση.
 • Η συσκευή μαγειρέματος και η φιάλη πρέπει να βρίσκονται πάνω από το επίπεδο του εδάφους, με τη συσκευή μαγειρέματος σε ψηλότερη θέση σε σχέση με τη φιάλη.
 • Ελέγξτε ότι ο ελαστικός σωλήνας δεν έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια της συσκευής μαγειρέματος.
 • Οι συσκευές που εργάζονται με υγραέριο (γκαζιέρες, θερμάστρες κλπ) πρέπει να τοποθετούνται μακριά από καύσιμα υλικά (κουρτίνες, χαρτιά κλπ ) και σε σημεία με καλό αερισμό χωρίς ρεύματα αέρα.

Tι πρέπει να κάνετε αν αντιληφθείτε…

 • Ύποπτη μυρωδιά. Mην ανοίξετε ή κλείσετε καμιά ηλεκτρική συσκευή ή διακόπτη. Kλείστε τη στρόφιγγα της φιάλης και αερίστε αμέσως το δωμάτιο. Mετά ελέγξτε την εγκατάσταση για να εντοπίσετε τη διαρροή.
 • Διαρροή υγρού υγραερίου. Aποφύγετε να έρθει σε επαφή το υγροποιημένο αέριο με το δέρμα. Φροντίστε να κλείσετε τη στρόφιγγα της φιάλης και μεταφέρετε τη φιάλη σε εξωτερικό χώρο.
 • Φλόγα στη στρόφιγγα. Kλείστε τη στρόφιγγα, φροντίζοντας να προστατεύσετε το χέρι σας με ένα γάντι ή με ένα υγρό ύφασμα. Mεταφέρετε τη φιάλη σε εξωτερικό χώρο και καταβρέξτε την για να κρυώσει.
 • Πυρκαγιά κοντά στη φιάλη. Aπομακρύνετε τη φιάλη και βρέξτε την με νερό.
 • Πλαγιασμένη ή αναποδογυρισμένη φιάλη. Eίτε η φιάλη είναι γεμάτη είτε άδεια, είτε είναι συνδεδεμένη στη συσκευή είτε όχι, πρέπει να την τοποθετήσετε κάθετα, ώστε να στηρίζεται στη βάση της.

Διαρροή υγραερίου

Η διαρροή του υγραερίου επισημαίνεται εύκολα λόγω της χαρακτηριστικής οσμής που φέρει. Όταν η διαρροή είναι μεγάλη μπορεί να ακούεται και σφύριγμα.

Μην προσπαθήσετε να βρείτε το σημείο διαρροής χρησιμοποιώντας αναμμένο κερί, σπίρτο ή αναπτήρα γιατί θα προκαλέσετε ανάφλεξη όταν βρείτε τη διαρροή. Για εντοπισμό της διαρροής χρησιμοποιείτε σαπουνάδα. Η διαρροή θα φανεί από τις φυσαλίδες που δημιουργούνται.

Σε περίπτωση διαρροής πρέπει:

 • Να σβήσετε αμέσως όλες τις γυμνές φλόγες που υπάρχουν κοντά.
 • Να κλείσετε τον διακόπτη της συσκευής και το ρυθμιστή του κυλίνδρου .
 • Μην ανάψετε οποιαδήποτε φωτιά (σπίρτο, αναπτήρα ) ή ηλεκτρικό διακόπτη γιατί πιθανό να προκληθεί βίαιη ανάφλεξη του υγραερίου.
 • Να ανοίξετε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα για να γίνει αερισμός του χώρου.
 • Εάν η διαρροή οφείλεται σε ελαττωματικό κύλινδρο πρέπει να τον μεταφέρετε αμέσως έξω από το σπίτι σε ανοικτό και ασφαλισμένο μέρος και να κληθεί ο προμηθευτής ή η εταιρεία.